Traditie in eigentijdse vorm

Al 400 jaar komen Lutheranen bij elkaar in hun kerk in Delft. Oorspronkelijk in een kerk aan de Verwersdijk en sinds 1764 in de oude kapel van het Nieuwe of Sint Jorisgasthuis, een charmant gebouw aan Noordeinde 4.

De Lutherse Gemeente in Delft hecht aan haar wortels en tradities, en ziet het als een uitdaging om daar op eigentijdse wijze vorm aan te geven. Dat uit zich onder andere in gevarieerde vieringen (gedachtenisdienst, oogstfeest) met veel muzikaliteit (muziekvespers, orgelconcerten) en een brede lied-traditie.

In Nederland maken Evangelisch-Lutherse Gemeenten deel uit van de grote wereldwijde Lutherse Kerk en vormen ze daarnaast de kleinste partner binnen de Protestantse Kerk Nederland (PKN). Ook in Delft krijgt deze samenwerking met de Protestantse Gemeente Delft steeds meer vorm, onder andere in het contact met wijkgemeente Hof van Delft. Daarnaast werkt deze ‘kerk binnen de grachtengordels van Delft’ als spin in het web samen met andere kleinere kerkgemeenschappen in de binnenstad, zoals Kerk aan het Noordeinde en Vrijzinnig Delft. Ten slotte vormt het karakteristieke kerkgebouw vele malen per jaar een prachtig decor voor concerten en is het een geliefde ankerplaats tijdens wekelijkse marktdagen, wanneer mensen rust kunnen vinden bij muziek en lezing.

Contact:
Drs. T.S. Smit (predikant)
T: 06 5164 0302
E: tacosiccosmit@gmail.com
I: www.elgdelft.nl