Citykerk: Wij geloven in Delft

De Protestantse Gemeente Delft wil van betekenis zijn voor de stad. Een concrete uitwerking hiervan is CityKerk. CityKerk Delft is een open vorm van kerk-zijn in het bruisende hart van de stad. Hier wordt een kleurrijk palet aan inspirerende activiteiten aangeboden, voor iedereen die in Delft woont of onze stad bezoekt. Zo willen we bijdragen aan een stad waarin mensen elkaar ontmoeten, in gesprek gaan over geloof, zingeving en samenleving, en omzien naar elkaar.

Monumentale plaatsen van ontmoeting
De binnenstad van Delft telt vele kleine en grote kerken. Laagdrempelige, historische, toeristische trekpleisters – ideale ontmoetingsplaatsen voor CityKerk Delft. De monumentale Oude Kerk aan het Heilige Geestkerkhof en de Nieuwe Kerk op de Markt zijn spraakmakend en beeldbepalend. Verschillende wijkgemeenten van de Protestantse Gemeente Delft houden hier ’s zondags hun erediensten, maar op weekdagen zijn ze open voor bezichtiging en ontmoeting, en zijn er exposities en culturele evenementen (zie ook Oude en Nieuwe Kerk).

Brede beweging voor de stad
CityKerk Delft is een initiatief van de Protestantse Gemeente Delft met in eerste instantie de Oude Kerk en de Nieuwe Kerk als centrale ontmoetingsplaatsen. De wens is dat het hier niet bij blijft. Met CityKerk hopen we wijkgemeenten te inspireren tot wijkactiviteiten met een brede uitstraling naar de stad. Hopen we andere kerken binnen de ‘grachtengordel’ aan te steken om mee te doen. En zoeken we de samenwerking met het diaconaal inloopcentrum Jessehof, het Stadsklooster en andere organisaties die in en voor de binnenstad actief zijn. Zo kan CityKerk een brede beweging worden, een netwerk van mensen en activiteiten die (Gods) vrede zoeken voor de stad en haar inwoners.

Stadspredikant, kopgroep, waarden
Sinds mei 2022 is René Strengholt als stadspredikant mede verbonden aan CityKerk Delft. Intussen rolt een kopgroep, samengesteld uit leden van de verschillende wijkgemeenten, het concept verder uit. Naast René Strengholt zijn dat Willem-Jan Meerkerk, Angeline Meerkerk-Meijer, Henk Jan Lekkerkerk en Willem Bas.
Vijf waarden vormen de grondtoon in alle activiteiten en communicatie die CityKerk ontwikkelt: dienen, inspireren, verbinden, verdiepen en vieren. Zo wil CityKerk Delft laten zien dat de kerk en haar boodschap relevant is in deze tijd en in deze stad.

Benieuwd naar de activiteiten van CityKerk Delft?
Klik hier voor het meest recente activiteitenoverzicht.

CityKerk Delft heeft een eigen nieuwsbrief. Geïnteresseerd?
Geef je dan hier op!

Wil je meedoen als vrijwilliger?
Hier vind je een lijst van teams waarin we jou graag verwelkomen.

Meer weten over CityKerk Delft?
Neem contact op met de kopgroep via info@citykerk-delft.nl