Verdiepen

Stadsgesprekken
Regelmatig organiseert de Protestantse Gemeente Delft stadsgesprekken in de Nieuwe Kerk. Deze gaan over thema’s die spelen in de stad en de samenleving. Ze worden ingeleid door deskundige sprekers en afgesloten met een plenair gesprek. Daarnaast is de Protestantse Gemeente Delft betrokken bij de stadsgesprekken van de gemeente Delft. Dit is een continue reeks gesprekken tussen bewoners van Delft, gemeente en andere partijen die belangrijk zijn voor de stad. Met elkaar discussiërend en filosoferend zoekt men verdieping en denkt men na over de maakbaarheid en de toekomst van Delft.

Online Bijbelcursus
Wat staat er in de Bijbel? Wat is de kern? Hoe kan ik daar meer over leren? Misschien is de drempel van een kerkgebouw (nog) te hoog voor je. Wellicht is daarom een online Bijbelcursus wat voor je: 
+ Je kunt je eigen tempo aan de slag, en in de tijd die je het beste uitkomt. 
+ Je kunt kiezen uit verschillende niveaus, of je nu op zoek bent naar basiskennis of naar meer verdieping.
+ Nog belangrijker wellicht: de cursus is gratis, met daarnaast, als je dat wilt, online hulp van een mentor uit een van de Delftse wijkkerken.
Klik hier voor meer informatie. De cursussen zijn ook in het Engels beschikbaar. 

Klooster in de Cloud
In samenwerking met ‘Getijdengemeenschap de Binnenkamer’ klinkt vanuit Delft een gebedsdienst in hun digitale ‘Klooster in de Cloud’ op elke derde donderdag van de maand vanaf de koorzolder van de Lutherse Kerk. We beginnen om 19.15 uur met een psalmreflectie en oefening, Vanaf 20.30 uur kun je meedoen met het avondgebed dat via Zoom te beluisteren valt via www.kloosterindecloud.nl.
Ook kun je apart deelnemen aan een maaltijd vanaf 18.00 uur. Aanmelden bij Jac Veugelaers via mail: stadskloosterdelft@gmail.com