Nieuws

 • Samen zomeren

  11-07-2024

  Ook in de zomer is er genoeg te doen in de Delftse kerken.

  Lees verder
 • Athletes in Action: sportief zomerfeestje

  11-07-2024

  ‘Het mooiste van afgelopen jaren?’, zegt Jatan Snoeij. ‘Dat bijvoorbeeld zo’n jongen die er vanaf het eerste jaar bij is. Eerst terughoudend, maar nu komt hij elk jaar met een grote glimlach terug. Mooi dat we iemand zo enthousiast hebben weten te maken, dat hij zich hier thuis voelt en dat je goede gesprekken kan hebben. Met zo’n jongen krijg je een speciale band. Je hebt hem zien opgroeien van een kind tot tiener. Heel gaaf.’ De jongen over wie Jatan vertelt doet mee aan Athletes in Action, de jaarlijkse sport- en spelweek in enkele wijken van Delft.

  Lees verder
 • Samen bidden voor vrede

  11-07-2024

  Een rabbijn, een dominee en een imam... Het zou het begin kunnen zijn van een grap. Maar dat is het niet.

  Lees verder
 • Oproep | Denkers en doeners voor Lichtjesavond

  11-07-2024

  Lichtjesavond is een groot evenement in de binnenstad vlak voor Kerst, met een programma op de Markt, een kerstmarkt en muziek langs mooi verlichte grachten. Dit jaar op 10 december. Voor de organisatie van het programma in de Oude Kerk hebben we mensen nodig!

  Lees verder
 • Het Lutherse geluid (3)

  11-07-2024

  Na een zelfstandig bestaan van ruim 400 jaar is de Evangelisch Lutherse Gemeente Delft opgegaan in de Protestantse Gemeente Delft. om deze historische mijlpaal heen beantwoordt Luthers predikant Taco Smit in enkele artikelen in het Protestants Kerkblad Delft vragen als 'Wat is het lutherse geluid?' en 'Hoe klinkt dat?'. In de hoop dat de klank een uitnodigende, bescheiden maar heldere stem mag zijn in het koor van stemmen uit velerlei tradities. Deel 3 uit de serie 'De Verdieping'.

  Lees verder
 • Magazine over Piet Hein moet gesprek gaande houden

  11-07-2024

  De restauratie van het praalgraf van Piet Hein is de aanleiding voor een goed gesprek over beladen erfgoed en over het slavernijverleden van Delft en andere steden. Op 29 juni is daarom de glossy ‘Piet Hein: de disclaimer’ verschenen, met bijdragen van onder andere Aldith Hunkar, Arthur Japin, Jorgen Raymann en Roderick Veelo.

  Lees verder
 • Diaconie al doende | Kijken met de ogen van God

  31-05-2024

  Diaconaal predikant Fred van Helden loopt pionierend door Delft. In 'Diaconie al doende' schetst hij regelmatig de voortgang in zijn werk.

  Lees verder
 • Unaniem besluit | Fusie met Lutheranen

  07-04-2024

  Het heeft de nodige voeten in de aarde gehad en het proces duurde langer dan verwacht, maar in de vergadering van de Algemene Kerkenraad van 18 april viel dan toch het unanieme besluit: de Evangelisch-Lutherse Gemeente en de Protestantse Gemeente Delft gaan samen verder.

  Lees verder
 • Het Lutherse geluid (2)

  07-04-2024

  Nu de Evangelisch-Lutherse gemeente Delft na een zelfstandig bestaan van ruim 400 jaar opgaat in de Protestantse Gemeente Delft vragen mensen zich misschien af wat dat Lutherse geluid dan wel is, en hoe het klinkt. In het Protestants Kerkblad Delft schrijft ds. Taco Smit een serie artikelen naar aanleiding van het samengaan met de PGD. In de hoop dat de klank een uitnodigende, bescheiden maar heldere stem mag zijn in het koor van stemmen uit velerlei tradities. Deel 2 uit de serie 'De Verdieping'.

  Lees verder