Klokken luiden om middernacht

2020-12-31

Klokken luiden om middernacht

Vanavond, in de Oudjaarsnacht, om 0.00 uur luiden 10 minuten lang alle kerkklokken van Delft. En niet alleen in Delft, maar ook in de hele regio. En niet alleen in de regio, maar in het hele land! In het kader van ‘kijken naar wat wél kan’, nu vuurwerk dit jaar niet kan. Maar vooral als teken van verbondenheid tussen alle Nederlanders, die alleen of samen, deze Oud & Nieuw vieren. Om zo tóch met elkaar hoopvol het nieuwe jaar in te luiden.

 Dit initiatief is ontstaan in de Achterhoek, overgenomen door de landelijke politieke partijen CDA en ChristenUnie en direct door alle plaatselijke kerken omarmd. In Delft zullen daarom vannacht de klokken luiden van alle kerkgebouwen die een klok hebben: van de wijkkerken van de Protestantse Gemeente Delft en dus ook van de Nieuwe Kerk, van de katholieke wijkkerken, van de Lutherse Kerk enzovoorts. 

 De Protestantse Gemeente Delft wenst iedereen een saamhorige jaarwisseling toe en een gezegend nieuw jaar. Houd elkaar vast en blijf verbonden (bijvoorbeeld via de online kerkdiensten, kijk hiervoor op deze pagina).