Verdiepen

Stadsgesprekken

Regelmatig organiseert de Protestantse Gemeente Delft stadsgesprekken in de Nieuwe Kerk. Deze gaan over thema’s die spelen in de stad en de samenleving. Ze worden ingeleid door deskundige sprekers en afgesloten met een plenair gesprek. Daarnaast is de Protestantse Gemeente Delft betrokken bij de stadsgesprekken van de gemeente Delft. Dit is een continue reeks gesprekken tussen bewoners van Delft, gemeente en andere partijen die belangrijk zijn voor de stad. Met elkaar discussiërend en filosoferend zoekt men verdieping en denkt men na over de maakbaarheid en de toekomst van Delft.

Online Bijbelcursus

Wat staat er in de Bijbel? Wat is de kern? Hoe kan ik daar meer over leren? Misschien is de drempel van een kerkgebouw (nog) te hoog voor je. Wellicht is daarom een online Bijbelcursus wat voor je: 
+ Je kunt je eigen tempo aan de slag, en in de tijd die je het beste uitkomt. 
+ Je kunt kiezen uit verschillende niveaus, of je nu op zoek bent naar basiskennis of naar meer verdieping.
+ Nog belangrijker wellicht: de cursus is gratis, van begin tot eind, met daarnaast, als je dat wilt, online hulp van een mentor uit een van de Delftse wijkkerken.

Kijk op https://kerkdelft.learnnn.com/ voor meer informatie.
De cursussen zijn ook in het Engels beschikbaar. 

Klooster in de Cloud

In samenwerking met ‘Getijdengemeenschap de Binnenkamer’ klinkt vanuit Delft een gebedsdienst in hun digitale  ‘Klooster in de Cloud’ op elke derde donderdag van de maand vanaf de koorzolder van de Lutherse Kerk. We beginnen om 21.00 uur met oefenen en vanaf 21.30 uur kun je zelf meedoen met het avondgebed dat dan via Zoom te beluisteren valt via www.kloosterindecloud.nl.
Ook kun je apart deelnemen aan een maaltijd vanaf 18.00 uur en vanaf 19.15 uur aan lectio divina of bibliodrama.
Aanmelden bij Jac Veugelaers via mail: stadskloosterdelft@gmail.com