CityKerk: ‘Wij geloven in Delft’

De Protestantse Gemeente Delft wil van betekenis zijn voor de stad. Een concrete uitwerking hiervan is CityKerk. CityKerk Delft is een open vorm van kerk-zijn in het bruisende hart van de stad. Hier wordt een kleurrijk palet aan inspirerende activiteiten aangeboden, voor iedereen die in Delft woont of onze stad bezoekt. Zo willen we bijdragen aan een stad waarin mensen elkaar ontmoeten, in gesprek gaan over geloof, zingeving en samenleving, en omzien naar elkaar.

Monumentale plaatsen van ontmoeting

De binnenstad van Delft telt vele kleine en grote kerken. Laagdrempelige, historische, toeristische trekpleisters – ideale ontmoetingsplaatsen voor CityKerk Delft. De monumentale Oude Kerk aan het Heilige Geestkerkhof en de Nieuwe Kerk op de Markt zijn spraakmakend en beeldbepalend. Verschillende wijkgemeenten van de Protestantse Gemeente Delft houden hier ’s zondags hun erediensten, maar op weekdagen zijn ze open voor bezichtiging en ontmoeting, en zijn er exposities en culturele evenementen (zie ook oudeennieuwekerk).

Brede beweging voor de stad

CityKerk Delft is een initiatief van de Protestantse Gemeente Delft met in eerste instantie de Oude Kerk en de Nieuwe Kerk als centrale ontmoetingsplaatsen. De wens is dat het hier niet bij blijft. Met CityKerk hopen we wijkgemeenten te inspireren tot wijkactiviteiten met een brede uitstraling naar de stad. Hopen we andere kerken binnen de ‘grachtengordel’ aan te steken om mee te doen. En zoeken we de samenwerking met het diaconaal inloopcentrum Jessehof, het Stadsklooster en andere organisaties die in en voor de binnenstad actief zijn. Zo kan CityKerk een brede beweging worden, een netwerk van mensen en activiteiten die (Gods) vrede zoeken voor de stad en haar inwoners.

Stadspredikant, kopgroep, waarden

Sinds mei 2022 is René Strengholt als stadspredikant mede verbonden aan CityKerk Delft. Intussen rolt een kopgroep, samengesteld uit leden van de verschillende wijkgemeenten, het concept verder uit. Vijf waarden vormen de grondtoon in alle activiteiten en communicatie die CityKerk ontwikkelt: dienen, inspireren, verbinden, verdiepen en vieren. Zo wil CityKerk Delft laten zien dat de kerk en haar boodschap relevant is in deze tijd en in deze stad.

Benieuwd naar de activiteiten van CityKerk Delft?

Klik hier

CityKerk Delft heeft een eigen nieuwsbrief. Geïnteresseerd?

Geef je dan hier op!