Krashna zingt in traditionele Evensong van PGD

24 maart

Op zondag 24 maart houdt de Protestantse Gemeente Delft (PGD) in de Oude Kerk weer een traditioneel Engelse Evensong. Een Evensong is het avondgebed uit de traditie van de Anglicaanse Kerk. Het grootste deel van dit avondgebed wordt gezongen door een koor. Evensongs zijn populair vanwege de prachtige koormuziek. Op deze zondag wordt die verwachting waargemaakt door het groot koor van Krashna Musika, het Delfts studenten muziekgezelschap. Dit groot koor bestaat uit ongeveer 50 Delftse studenten en anderen verbonden aan de TU Delft. Zij zingen deze avond vanzelfsprekend voornamelijk Engelse koorstukken zoals ‘Lord, for thy tender mercy’s sake’ van Richard Farrant; ‘Magnificat en Nunc Dimitis’ van Charles Villiers Stanford; ‘The Call of Wisdom’ van Will Todd; ‘The day, Thou gravest Lord, is ended’ van C.C. Scholefield en een bewerking van Psalm 94 door John Goss. Iedereen is van harte welkom om mee te bidden, zingen, loven en luisteren. Toegang is gratis. Aanvang 19.00 uur.