Eerste Kliederkerk is een feit

24-02-2024

Kliederkerk is een missionaire vorm van kerkzijn, laagdrempelig en toegankelijk voor alle generaties. Het concept is afkomstig uit Engeland (messy church) en bestaat uit drie elementen: samen ontdekken (creatieve activiteiten, gespreksvormen), samen vieren (een Bijbelverhaal, zingen en bidden) en samen eten. Bij elke Kliederkerk staat één Bijbelverhaal centraal.

Kernwaarden Kliederkerk

De Protestantse Kerk Nederland heeft het organiseren van een Kliederkerk uitgewerkt met diverse hulpmiddelen. De afgelopen 10 jaar is er al op veel plaatsen in Nederland succesvol een Kliederkerk georganiseerd. Daarbij staan de volgende kernwaarden centraal: Bijbel centraal - jong en oud gaan op ontdekkingstocht in Bijbelverhalen of Bijbelse thema's. Met alle leeftijden - de verschillende generaties in een Kliederkerk vormen samen een gemeenschap waarin ze van en met elkaar leren. Creatief - Kliederkerk reflecteert iets van Gods creativiteit. In alles wordt gezocht naar verrassende manieren om samen te ontdekken hoe je in het voetspoor van Jezus kunt gaan. Gastvrij - Kliederkerk is gastvrij; ongeacht leeftijd, sociale, godsdienstige en kerkelijke achtergrond voelen mensen zich welkom en veilig. Vol vreugde vieren - Kliederkerk is een missionaire en contextuele vorm van vieren, dat het heilige met het alledaagse verbindt.

Enthousiast?

Om de eerste Kliederkerk te organiseren is er een kernteam uit beide wijkgemeenten: Saskia Plomp en ds. Barry Kriekaard van Vierhoven, en Anita Vlonk en Linda Wisselo van Binnenstad-Vrijenban. Voor zowel de voorbereiding als voor de dag zelf worden nog mensen gezocht: als welkomstteam, voor het verzorgen van eten en drinken, en het begeleiden van de creatieve activiteiten. Ben je enthousiast en wil je meedoen, of heb je eerst nog wat vragen? Benader dan Anita Vlonk (a.v.vlonk@gmail.com) of Barry Kriekaard (E: kriekaard@vierhoven-delft.nl)